Πεντανόστιμο ρiζότο με καλαμαράκια

Διάβασε επίσης

Φίλη μου μεγάλη Παρασκευή σήμερα κι αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου τη συνταγή που κάνω όσα χρόνια είμαι παντρεμένη σίγουρα μια φορά μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Το συγκεκριμένο ριζότο το ξεχώρισα από την πρώτη φορά που το έφτιαξα και μου αρέσει που έχει μόνο καλαμάρια και δε χρειάζεσαι ένα σκασμό θαλασσινά για να βγει πετυχημένη συνταγή! Είναι εύκολο, πεντανόστιμο κι αν δεν έχεις αποφασίσει τι να μαγειρέψεις σήμερα που είναι μια δύσκολη μέρα σου έχω την καλύτερη και νοστιμότερη πρόταση! Φρόντισε να προμηθευτείς τα υλικά άμεσα και το μεσημέρι όλοι θα γλύφουν τα δάχτυλά τους!

Ρυζότο με καλαμαράκια


Πάμε να δούμε τα υλικά που θα χρειαστείς για 4 μερίδες...

Ρυζότο με καλαμαράκια

  • 350γρ. ρύζι κατάλληλο για ριζότο
  • 600γρ. καλαμαράκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 1 φλ. τσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 σκ. σκόρδο σε φετάκια
  • 1 ποτήρι του κρασιού ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο
  • 1/2 φλ.τσ. σπορέλαιο (γίνεται υπέροχο και με ελαιόλαδο σε περιόδους μη νηστείας αλλά και αυτοί που θα επιλέξουν να μη φάνε λάδι σήμερα μπορούν να κάνουν τη συνταγή χωρίς λάδι).
  • 1 1/2 λ. ζωμό λαχανικών
  • αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση...

  • Ξεκινώ με το ζωμό λαχανικών όπου σ μια μικρή κατσαρόλα βράζω 2 καρότα, 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι στα τέσσερα, 1 πιπεριά πράσινη κέρατο και μπόλικο σέλινο. 
  • Όσο ο ζωμός μου ετοιμάζεται, καθαρίζω και κόβω τα καλαμαράκια σε ροδέλες.
  • Αφού κάψω καλά το λάδι τηγανίζω για 2' τα καλαμαράκια και στη συνέχεια προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ρίχνω το ρύζι και το μαϊντανό και ανακατεύω για μερικά λεπτά. 
  • Σβήνω με το ούζο και περιμένω μέχρι να απορροφηθεί.
  • Αρχίζω να προσθέτω ένα - ένα φλιτζάνι το ζωμό λαχανικών, περιμένοντας να απορροφηθεί πριν συνεχίσω. 
  • Προσθέτω το αλάτι και το πιπέρι και δοκιμάζω την ένταση.
  • Πρέπει να προσέχετε πολύ γιατί αμέσως πιάνει (κολλάει) το ρύζι στην κατσαρόλα. Σχετικά με το ρύζι, το θέλουμε βρασμένο αλλά όχι παραβρασμένο. Να κρατάει ελάχιστα στο δόντι. Στόχος μας είναι να χυλώσει το φαγητό και όχι να στεγνώσει.
  • Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο προσθέτουμε τη ντομάτα και το ξύσμα λεμονιού.
Ρυζότο με καλαμαράκια

Μαγείρεψε το σήμερα κιόλας φίλη μου και δε θα το μετανιώσεις. 
Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου νηστίσιμη συνταγή; Θα χαρώ αν τη μοιραστείς μαζί μου στα σχόλια.

Αυτά για σήμερα...
Είμαι η Έλενα
και μέχρι την επόμενη φορά
Σε φιλώ

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->