Φίλη μου στο σημερινό μας ραντεβού σου έχω την απόλυτη vegan συνταγή. Είναι μια συνταγή που θα σου λύσει τα χέρια σε περιόδους νηστείας, αν θέλεις κάτι ελαφρύ και διαφορετικό για το βραδινό σου γεύμα ή ακόμα και για ορεκτικό σε ένα τραπέζι. Είναι πανεύκολη κι απλή και η όλη μαγεία κρύβεται στα λαχανικά που θα επιλέξεις να βάλεις μέσα. Μια συνταγή με υπέροχα αρώματα και χρώματα.
Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα χρειαστούμε:
Το μυστικό για τέλεια καραμελωμένα λαχανικά είναι να βάζεις πολλά λαχανικά σε μικρό σκεύος ώστε να μοιράζονται τα αρώματα των λαχανικών και να βγάζουν τα υγρά τους.Αυτό που πρέπει να κάνεις φίλη μου είναι με υπομονή να ανακατεύεις τα λαχανικά στο λάδι σιγά - σιγά ώστε να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Αφού φτάσουν να γίνουν όπως ακριβώς εσύ τα θέλεις πρόσθεσε το πιπέρι και το κάρυ. Θα δεις ότι το κάρυ θα τους δώσει ένα υπέροχο χρυσό χρώμα.
Εμείς συνηθίζουμε να τρώμε τα λαχανικά μέσα σε πιτούλες σαν vegan σουβλάκι ας πούμε. Την περίοδο της νηστείας το φτιάχναμε πολύ συχνά. Για να έχεις την ψευδαίσθηση ότι τρως σουβλάκι μπορείς να προσθέσεις κέτσαπ και μουστάρδα.
Εσύ έχεις συνταγές εύκολες και γρήγορες που σου λύνουν τα χέρια;
Έλενα
Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα χρειαστούμε:
- ελάχιστο λάδι για το τηγάνι
- λαχανικά της επιλογής σας (εγώ έβαλα μπόλικα λευκά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, πιπεριές πράσινες οι γνωστές ως κέρατα, μανιτάρια, καλαμπόκι και καρότο τριμμένο στον τρίφτη)
- κόκκινο πιπέρι
- κάρυ
- πιτούλες απλές ή καλαμποκιού
- κέτσαπ
- μουστάρδα
Το μυστικό για τέλεια καραμελωμένα λαχανικά είναι να βάζεις πολλά λαχανικά σε μικρό σκεύος ώστε να μοιράζονται τα αρώματα των λαχανικών και να βγάζουν τα υγρά τους.Αυτό που πρέπει να κάνεις φίλη μου είναι με υπομονή να ανακατεύεις τα λαχανικά στο λάδι σιγά - σιγά ώστε να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Αφού φτάσουν να γίνουν όπως ακριβώς εσύ τα θέλεις πρόσθεσε το πιπέρι και το κάρυ. Θα δεις ότι το κάρυ θα τους δώσει ένα υπέροχο χρυσό χρώμα.
Εμείς συνηθίζουμε να τρώμε τα λαχανικά μέσα σε πιτούλες σαν vegan σουβλάκι ας πούμε. Την περίοδο της νηστείας το φτιάχναμε πολύ συχνά. Για να έχεις την ψευδαίσθηση ότι τρως σουβλάκι μπορείς να προσθέσεις κέτσαπ και μουστάρδα.
Εσύ έχεις συνταγές εύκολες και γρήγορες που σου λύνουν τα χέρια;
Έλενα
Υπεροχή συνταγή! !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημοσίευση σχολίου
Take a moment to leave a comment!