Όταν αποφασίζεις να κάνεις δίαιτα, ή προτιμότερο διατροφή, προσπαθείς να απαλλάξεις τον οργανισμό σου από τις βλαβερές τροφές, ανάμεσά σε αυτές τις τροφές είναι και η ζάχαρη.
Ομολογώ ότι για πολύ χρονικό διάστημα κατανάλωνα μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και αυτό βέβαια είχε συνέπειες στον οργανισμό μου, με αύξηση των κιλών και κάποια προβλήματα που ίσως να μην τους έδινα σημασία πιο πριν.
Στα πλαίσια λοιπόν της διατροφής μου αντικατέστησα την ζάχαρη με την στέβια.
Πρόκειται για ένα φυτό που από τα φύλλα του παράγεται μια γλυκαντική ουσία που έχει μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από την ζάχαρη, για να καταλάβεις την αναλόγια θα σου πω ένα παράδειγμα, έβαζα στον καφέ μου τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και τώρα βάζω ελάχιστο ίσα ίσα στην μύτη από το κουταλάκι του γλυκού και γλυκίζει το ίδιο, ίσως και περισσότερο.
Επιπλέον η στέβια δεν έχει θερμίδες και υδατάνθρακες σε αντίθεση με την ζάχαρη που έχει υψηλά ποσοστά από αυτά.
Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις ακόμα και για να φτιάξεις γλυκά χωρίς να αλλοιώνεται η γεύση, απλά πρέπει και πάλι να προσέξεις την αναλογία πχ μια κούπα ζάχαρης=περίπου 2,5 κουταλιές της σούπας στέβια.
Εσύ ακόμα χρησιμοποιείς την ζάχαρη;
Ελευθερία από Diary Of A Beauty Addict
Ομολογώ ότι για πολύ χρονικό διάστημα κατανάλωνα μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και αυτό βέβαια είχε συνέπειες στον οργανισμό μου, με αύξηση των κιλών και κάποια προβλήματα που ίσως να μην τους έδινα σημασία πιο πριν.
Στα πλαίσια λοιπόν της διατροφής μου αντικατέστησα την ζάχαρη με την στέβια.
Πρόκειται για ένα φυτό που από τα φύλλα του παράγεται μια γλυκαντική ουσία που έχει μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από την ζάχαρη, για να καταλάβεις την αναλόγια θα σου πω ένα παράδειγμα, έβαζα στον καφέ μου τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και τώρα βάζω ελάχιστο ίσα ίσα στην μύτη από το κουταλάκι του γλυκού και γλυκίζει το ίδιο, ίσως και περισσότερο.
Επιπλέον η στέβια δεν έχει θερμίδες και υδατάνθρακες σε αντίθεση με την ζάχαρη που έχει υψηλά ποσοστά από αυτά.
Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις ακόμα και για να φτιάξεις γλυκά χωρίς να αλλοιώνεται η γεύση, απλά πρέπει και πάλι να προσέξεις την αναλογία πχ μια κούπα ζάχαρης=περίπου 2,5 κουταλιές της σούπας στέβια.
Εσύ ακόμα χρησιμοποιείς την ζάχαρη;
Συνταγές με στέβια
Μους σοκολάτας διαίτης έτοιμη σε 3 λεπτά
Υπάρχουν στιγμές που έχεις όρεξη για κάτι γλυκό όμως φοβάσαι ότι αν φας θα χαλάσεις την διατροφή σου, γι'αυτό θα σου δώσω μια εύκολη λύση, μια μους σοκολάτας της στιγμής και διαιτητική ασφαλώς.
Μπορείς να την φτιάξεις πολύ γρήγορα και να την καταναλώσεις αμέσως.
Θα χρειαστείς τα παρακάτω υλικά:
Τα βάζεις σε ένα μπολάκι και ανακατεύεις με το κουταλάκι ώσπου να ενωθούν καλά τα υλικά και μετά το απολαμβάνεις!
Γρήγορη επιλογή για όταν ο οργανισμός σου θέλει κάτι γλυκό!
Θα το δοκιμάσεις;
Μπορείς να την φτιάξεις πολύ γρήγορα και να την καταναλώσεις αμέσως.
Θα χρειαστείς τα παρακάτω υλικά:
- 3-4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού στέβια
Τα βάζεις σε ένα μπολάκι και ανακατεύεις με το κουταλάκι ώσπου να ενωθούν καλά τα υλικά και μετά το απολαμβάνεις!
Γρήγορη επιλογή για όταν ο οργανισμός σου θέλει κάτι γλυκό!
Θα το δοκιμάσεις;
Milkshake σοκολάτα-πορτοκάλι με στέβια
Το τελευταίο διάστημα ανακάλυψα μια πολύ ωραία ιδέα για να πίνω το γάλα μου, φτιάχνοντας milkshake με γεύση σοκολάτα-πορτοκάλι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις κι εσύ!
Δεν χρειάζονται πολύπλοκα υλικά για να φτιάξεις μόνη σου το milkshake σοκολάτα-πορτοκάλι αρκεί να έχεις:
Ρίχνεις στέβια, κακάο, bolero πορτοκάλι και λίγο γάλα σε ένα ποτήρι και ανακατεύεις με το μιξέρακι του καφέ, προσθέτοντας σιγά σιγά το υπόλοιπο γάλα.
Πίνεται κρύο! (αν θέλεις προσθέτεις και παγάκια)
*Το γάλα πρέπει να είναι ελαφρύ για να δημιουργηθεί πλούσιος αφρός σαν κρέμα.
Έχει υπέροχη γεύση σοκολάτα-πορτοκάλι που την έχω λατρέψει και το φτιάχνω κάθε μέρα καθώς δεν έχει πολλές θερμίδες!
Εσύ θα το δοκιμάσεις;
Δεν χρειάζονται πολύπλοκα υλικά για να φτιάξεις μόνη σου το milkshake σοκολάτα-πορτοκάλι αρκεί να έχεις:
- Μισό περίπου κουταλάκι του γλυκού στέβια
- Μισό περίπου κουταλάκι του γλυκού κακάο
- Μια κούπα γάλα ελαφρύ*
- Ελάχιστο Bolero Πορτοκάλι (όπως στην φωτογραφία γιατί παραπάνω πικρίζει, χρειάζεται και άλλο γάλα για να είναι εξίσου γευστικό)
Ρίχνεις στέβια, κακάο, bolero πορτοκάλι και λίγο γάλα σε ένα ποτήρι και ανακατεύεις με το μιξέρακι του καφέ, προσθέτοντας σιγά σιγά το υπόλοιπο γάλα.
Πίνεται κρύο! (αν θέλεις προσθέτεις και παγάκια)
*Το γάλα πρέπει να είναι ελαφρύ για να δημιουργηθεί πλούσιος αφρός σαν κρέμα.
Έχει υπέροχη γεύση σοκολάτα-πορτοκάλι που την έχω λατρέψει και το φτιάχνω κάθε μέρα καθώς δεν έχει πολλές θερμίδες!
Εσύ θα το δοκιμάσεις;
Ελευθερία από Diary Of A Beauty Addict
Δημοσίευση σχολίου
Take a moment to leave a comment!