Στο μανάβικο έκαναν την εμφάνισή τους οι φράουλες! Για μένα φίλη μου η φράουλα είναι η βασίλισσα της άνοιξης και ένα μήνυμα της φύσης ότι το καλοκαίρι δεν είναι μακριά. Μόλις τις είδα και φέτος αναμνήσεις ξεχύθηκαν στο μυαλό μου κι αμέσως αγόρασα ένα κεσεδάκι. Η μαμά μου πάντα τέτοια εποχή εκμεταλλευόταν τα τελευταία πορτοκάλια από τα χωράφια μας και μας έφτιαχνε αυτό το υπέροχο κέρασμα που θα σου δείξω κι εγώ σήμερα μαζί με τρια tips για περισσότερη απόλαυση.
Εγώ προχθές είχα καλεσμένους και ξετρελάθηκαν. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού και φράουλες κομμένες σε κομματάκια. Το παν είναι η παρουσίαση. Εγώ επιλέγω πάντα να το προσφέρω σε βαζάκι αντί για απλό ποτήρι με χρωματιστά καλαμάκια φυσικά.
Extra tips:
1. Αν αυτοί που θα το απολαύσουν είναι ενήλικες μπορείς να στάξεις μέσα σταγόνες κονιάκ. Εγώ προχθές δεν είχα κονιάκ κι έβαλα λίγο τσίπουρο με γλυκάνισο και απογειώθηκε γευστικά.
2. Αν στα παιδάκια φαίνεται λίγο ξινούτσικο πρόσθεσε ελάχιστη ζάχαρη.
3. Μην ξεχάσεις να το σερβίρεις με πάγο!
Στο προτείνω και ως κέρασμα ανήμερα το Πάσχα. Είναι πολύ δροσιστικό και οι καλεσμένοι σου σίγουρα δε θα το αρνηθούν. Αν έχεις πολλούς καλεσμένους κάνε μια μικρή προετοιμασία από πιο νωρίς κόβοντας τις φράουλες και στύβοντας τα πορτοκάλια και μετά θα έχεις σε ελάχιστο χρόνο το πιο τέλειο κέρασμα για μετά το γιορτινό τραπέζι!!!
Φτιάξτο και θα με θυμηθείς!!!
Εσύ έχεις κάποιο κέρασμα ανοιξιάτικο για το Πασχαλινό τραπέζι;
Ακούγεται πολύ ωραίο! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημοσίευση σχολίου
Take a moment to leave a comment!