Έχεις πάρει απόφαση ότι θέλεις να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι. Και αυτή τη φορά είναι οριστικό και αμετάκλητο! Έχεις όμως και τις απορίες σου. Θέλω να γυμναστώ, αλλά βαριέμαι τα γυμναστήρια. Ποιο πρόγραμμα να κάνω; Πόσες ώρες την εβδομάδα; Δεν έχω πολύ χρόνο, ούτε σταθερό πρόγραμμα. Πόσο κοστίζει; Και στο τέλος καταλήγεις στην είσοδο ενός γυμναστηρίου, πληρώνεις ετήσια συνδρομή, παίρνεις και την καρτούλα μέλους και δεν σε ξαναβλέπουν μέχρι τον Αύγουστο που αποφασίζεις να φτιάξεις κορμί για την παραλία αλλά βρίσκεις το γυμναστήριο κλειστό. Όλοι το έχουμε ζήσει.
Γι' αυτό λοιπόν ετοιμάσαμε αυτό το άρθρο. Με μικρά έξυπνα και πονηρά κόλπα διαλέγεις γυμναστήριο και γίνεσαι μόνιμος θαμώνας!
1. Τοποθεσία. Τα στατιστικά λένε ότι όταν το γυμναστήριο είναι κοντά στη δουλειά ή ακόμα καλύτερα στο σπίτι σου, αυξάνονται θεαματικά οι πιθανότητες να το επισκέπτεσαι συχνά. Κι όταν λέμε κοντά, εννοούμε να πηγαίνεις με τα πόδια.
2. Προγράμματα. Επειδή τα όργανα του γυμναστηρίου (σχεδόν) όλοι τα βαριόμαστε και στη γυμναστική (όπως και στα πάντα στη ζωή) χρειάζεσαι κίνητρο και έκπληξη, δώσε βάση στα προγράμματα που έχει το γυμναστήριο. Zumba, pilates, body pump, crossfit, κυκλικό, abs&hips, tumbao, trx κτλ. Μία φορά μόνο να κάνεις το καθένα, πέρασε ο μήνας και δεν το κατάλαβες!
3. Δοκιμαστικό μάθημα. Ας υποθέσουμε ότι ξέρεις ακριβώς τι ζητάς και τι θέλεις να κάνεις και πηγαίνεις στοχευμένα. Πριν γραφτείς ζήτησε να κάνεις ένα δοκιμαστικό μάθημα, σχεδόν όλα τα γυμναστήρια δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Θα δεις λοιπόν τον τρόπο που γίνεται το μάθημα, τον προπονητή, τον κόσμο που έχει, και κατά πόσο το μάθημα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου.
4. Ξενάγηση στο χώρο του γυμναστηρίου. Είναι πολύ σημαντικό ο χώρος να σε εμπνέει. Και να είναι καθαρός και καλά αεριζόμενος. Και σίγουρα έχεις και δικά σου ξεχωριστά κριτήρια. Θέλεις μετά το γυμναστήριο να πηγαίνεις κατευθείαν στη δουλειά; Άρα θα σε ενδιαφέρει να έχει καλά αποδυτήρια και ντουζιέρες. Θέλεις να κάνεις ομαδικά προγράμματα σε ώρες αιχμής; Πρέπει ο χώρος να αερίζεται καλά, και να είναι αρκετά μεγάλος ώστε να νιώθεις άνετα.
5. Κόστος. Τα περισσότερα γυμναστήρια έχουν μειώσει τις τιμές και πολύ συχνά κάνουν προσφορές. Προσφέρουν σε καλύτερη τιμή συνδυαστικά πακέτα προγραμμάτων, όταν κάνεις εγγραφή μαζί με μία φίλη σου, ακόμα και εάν έχεις κάρτα ανεργίας ή είσαι φοιτητής. Ρώτησε να μάθεις για αυτά.
6. Γνώρισε τον προπονητή/instructor/δάσκαλο. Και κυρίως συζήτησε μαζί του για όποια θέματα υγείας σε απασχολούν. Πρέπει να είναι καταρτισμένος και να μπορεί να σε βοηθήσει με αυτά. Στόχος σου είναι να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση κι όχι να την επιβαρύνεις!
Πριν ξεκινήσει να γυμνάζεσαι, ρίξε μια ματιά στα Do's & Dont's για πριν το γυμναστήριο!
Εάν σε ενδιαφέρουν τα θέματα γυμναστικής και διατροφής, μείνει συντονισμένη κάθε Παρασκευή στη στήλη Body & Mind!
Βίλλυ από Make up your dayz
Δημοσίευση σχολίου
Take a moment to leave a comment!