Μπαμπάδες θα φτιάξουμε σήμερα.. γρήγορα κι εύκολα..
Έτσι όπως μας αρέσει να μαγειρεύουμε γιατί δεν έχουμε χρόνο
ή γιατί δεν θέλουμε να χάνουμε χρόνο!
- 1 ½ φλυτζάνι αλεύρι
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1/2 φλυτζ. του καφέ κονιάκ
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι μπαίκιν
- Σαντιγί (χρησιμοποίησα το ένα από τα 2 φακελάκια που έχει η συσκευασία cornet της morfat και πρόσθεσα 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη)
Για το σιρόπι:
- 2 ½ φλυτζάνια ζάχαρη
- 3 φλυτζάνια νερό.
Εκτέλεση:
Xτυπάμε
όλα τα υλικά στο μίξερ για λίγη ώρα έτσι ώστε να ανακατευτούν καλά.
Γεμίζουμε με το μίγμα ένα ταψάκι μάφιν 12 θέσεων, (προσωπικά
γέμισα και ένα δεύτερο ταψάκι ακόμη 6 θέσεων αλλά χρησιμοποίησα για μεζούρα
μεγάλη κούπα) προσέχοντας να μην βάλουμε παραπάνω από την μέση στην κάθε
υποδοχή γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να τα δούμε να
φουσκώνουν και να παίρνουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν κι εν τω μεταξύ χτυπάμε την σαντιγί
στο μίξερ με λίγη ζάχαρη άχνη.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά κι όπως είναι καυτό σιροπιάζουμε
καλά τους μπαμπάδες.
Τους κόβουμε με ένα μαχαίρι στην μέση και γεμίζουμε με την σαντιγί.
Καλή επιτυχία!
δεν έχω φτιάξει ποτέ,το θεωρουσα δυσκολο ,χωρίς να εχω δει ποτέ συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα κρατησω την συνταγή σου για να εντυπωσιάσω άλλες ακαμάτρες φίλες μου!
το ίδιο νόμιζα κι εγώ Νάσια μέχρι που έπεσα πάνω στην συγκεκριμένη συνταγή!
ΔιαγραφήΔεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσε να γίνει η ζύμη σε ταψάκι για μάφιν!
ΑπάντησηΔιαγραφήείδες τί μαθαίνει κανείς όταν διαβάζει το edityourlife magazine; :))
ΔιαγραφήΤζίνα μου αυτοί οι μπαμπαδες φαινονται ευκολοι και γινονται γρήγορα απο οτι ειδα.. κατασχεται η συνταγή..!! ευχαριστουμε..!! φιλακιαααα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πανεύκολοι Ρούλα, δοκίμασέ τους και πες μου εντυπώσεις :)
ΔιαγραφήΑχ βρε Τζίνα μου...τους ζήλεψα που τους είδα στη Νάσια, αλλά τα αυγά μου απαγορεύουν να τους φάω...με την όρεξη θα μείνω πάλι...χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειοι φαίνονται όμως!!
Κρίμα!.. δεν πειράζει όμως.. φτιάξε τα παστάκια που είναι εξ' ίσου νόστιμα και χωρίς αυγά! :))
ΔιαγραφήΔημοσίευση σχολίου
Take a moment to leave a comment!