Σήμερα έχουμε μια ακόμα συνταγή από την Ερωφίλη για αρωματικό κέικ σοκολάτα - πορτοκάλι.
Υλικά για το κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι :
1 κούπα ζάχαρη
Ξύσμα πορτοκαλιού ή
απόσταγμα πορτοκαλιού
3 αβγά
2 κούπες αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ ή
1.κ.γ. σόδα
3 κ.σ. κακάο ή ρόφημα
σοκολάτας
Γράφει η Ερωφίλη από το ιστολόγιο erofilipateraki.gr
- Ξεκινήστε να προθερμαίνετε το φούρνο στους 160-170 βαθμούς. Η προετοιμασία του κέικ θα πάρει περίπου 10 λεπτά.
- Λιώνουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα.
- Προτιμήστε να σπάσετε τα αβγά ένα ένα σε ξεχωριστό μπολ για να αποφύγετε να πέσει κάποιο τσόφλι στο μείγμα ή το αβγό να είναι χαλασμένο.
- Προσθέστε ένα αβγό και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, συνεχίστε με τα άλλα δυο.
- Ρίξτε τη μία κούπα αλεύρι και ανακατέψτε και μετά τη δεύτερη. Αν το μείγμα σας φαίνεται σφιχτό μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα για να το φέρετε στην επιθυμητή μορφή.
- Προσθέστε το μπέικιν .
- Αλευρο-βουτηρώστε το ταψί ή τη φόρμα και αδειάστε μέσα το μισό ή τα ¾ του μείγματος.
- Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέστε το κακάο, και αν χρειαστεί λίγο γάλα για να μην σφίξει πολύ με το κακάο.
- Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και με ένα πιρούνι μπορείτε να το ανακατέψετε λίγο για να κάνει « νερά» .
- Όταν ο φούρνος είναι έτοιμος ψήστε για 35-45 λεπτά (160 βαθμούς).
Extra tip:
Αν δεν είστε σίγουροι ότι το κέικ είναι
έτοιμο, δοκιμάστε να το τρυπήσετε με
ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό
το κέικ είναι έτοιμο. Αν το μαχαίρι βγει
με ίχνη από το μείγμα τότε αφήστε το κι
άλλο.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Ερωφίλη από το ιστολόγιο erofilipateraki.gr
Πείτε μας στα σχόλια πότε φάγατε τελευταία φορά κάτι σοκολατένιο και τι ήταν αυτό. Σοκολάτα, κέικ, πάστα;
Παρόμοιες συνταγές:
Τέλεια συνταγή! την σημειώνω και την φτιάχνω με την πρώτη ευκαιρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Πολύ νόστιμη η συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν τελευταία φορά έκανα σοκολατόπιτα! Να 'ταν και άλλη!
Δημοσίευση σχολίου
Take a moment to leave a comment!