Σήμερα η Τζίνα δίνει τη σκυτάλη στην Ερωφίλη για να μοιραστεί μαζί μας τη συνταγή της νονάς της για μια πεντανόστιμη και πρωτότυπη πίτα. Επομένως σήμερα το μενού έχει πιπερόπιτα.
Γράφει η Ερωφίλη από το ιστολόγιο erofilipateraki.gr
Γράφει η Ερωφίλη από το ιστολόγιο erofilipateraki.gr
Υλικά για την πιπερόπιτα με τραγανό φύλλο:
Για το φύλλο:
2 κούπες
αλεύρι
Μισή κούπα νερό
2 κ.σ. λάδι
1 Κ.σ. ξύδι
Αλάτι
Για τη γέμιση:
3 πιπεριές
3-4 μέτρια μανιτάρια
200 γρ φέτα
2 αβγά
- Κόβουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε στο τηγάνι με δυο κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν, περίπου 20 λεπτά.
- Κόβουμε τα μανιτάρια και τα μαραίνουμε σε τηγάνι, περίπου 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για το φύλλο, το αλεύρι, το νερό, το λάδι, το ξύδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε για να φτιάξουμε μια σφιχτή ζύμη. Τη χωρίζουμε στα δύο.
- Ανοίγουμε το φύλλο με ένα πλάστη, όσο χρειάζεται ώστε να καλύψει τον πάτο του ταψιού μας.
- Ρίχνουμε μέσα τις μισές πιπεριές και τα μανιτάρια και μετά θρυμματίζουμε από πάνω τη φέτα.
- Ρίχνουμε τις υπόλοιπες πιπεριές. Χτυπάμε τα αβγά με λίγο αλάτι και ρίχνουμε τα ¾ του μίγματος μέσα στο μίγμα από πιπεριές, μανιτάρια και φέτα.
- Ανοίγουμε το άλλο μισό της ζύμης ώστε να καλύψουμε την επιφάνεια της πίτας.
- Αλείφουμε το υπόλοιπο μίγμα αβγού στην επιφάνεια της πίτας μας και μετά τη χαράζουμε σε κομμάτια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά, ανάλογα πάντα με το φούρνο.
Καλή επιτυχία και καλή
απόλαυση!
Παρόμοιες συνταγές:
Ερωφίλη από το ιστολόγιο erofilipateraki.gr
Δημοσίευση σχολίου
Take a moment to leave a comment!