Θα έχεις καταλάβει ότι έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα ελαφριά γλυκά ψυγείου και γενικότερα στο γιαούρτι, εξ ου και η σημερινή συνταγή.
Εύκολο λεμονογλυκό λοιπόν με γιαούρτι και μπισκότα που γίνεται σε 10 λεπτά με μόνο 5 υλικά.
Υλικά που θα χρειαστείς:
Η ετοιμασία του είναι απλή και γρήγορη, δεν πρόκειται να σου πάρει πάνω από 10 λεπτά.
Αρχικά θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι, ζεσταίνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων τα ανακατεύουμε και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι πιέζοντας ώστε να γίνει μια λεία βάση.
(το μέγεθος του ταψιού εξαρτάται από το πόσο παχύ θέλουμε να είναι το γλυκό μας, αν θέλουμε την κρέμα του περισσότερο παχιά επιλέγουμε ένα μικρότερο ταψάκι, αν την θέλουμε πιο λεπτή ένα μεγαλύτερο.. θα το καταλάβεις μόλις δεις την ποσότητα της έτοιμης κρέμας).
Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και τον χυμό του λεμονιού μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την μπισκοτένια βάση και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Γαρνίρουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, προσωπικά πασπάλισα με τριμμένο μπισκότο και γαρνίρισα με σιρόπι σοκολάτας.
Καλή επιτυχία!
Εύκολο λεμονογλυκό λοιπόν με γιαούρτι και μπισκότα που γίνεται σε 10 λεπτά με μόνο 5 υλικά.
Υλικά που θα χρειαστείς:
- 1 κιλό γιαούρτι σακούλας
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 150 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- χυμό από ένα λεμόνι
Η ετοιμασία του είναι απλή και γρήγορη, δεν πρόκειται να σου πάρει πάνω από 10 λεπτά.
Αρχικά θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι, ζεσταίνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων τα ανακατεύουμε και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι πιέζοντας ώστε να γίνει μια λεία βάση.
(το μέγεθος του ταψιού εξαρτάται από το πόσο παχύ θέλουμε να είναι το γλυκό μας, αν θέλουμε την κρέμα του περισσότερο παχιά επιλέγουμε ένα μικρότερο ταψάκι, αν την θέλουμε πιο λεπτή ένα μεγαλύτερο.. θα το καταλάβεις μόλις δεις την ποσότητα της έτοιμης κρέμας).
Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και τον χυμό του λεμονιού μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την μπισκοτένια βάση και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Γαρνίρουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, προσωπικά πασπάλισα με τριμμένο μπισκότο και γαρνίρισα με σιρόπι σοκολάτας.
Καλή επιτυχία!
Παρόμοιες συνταγές
Είμαι η Τζίνα από το blog "Εικόνες & Ψίθυροι"
Ω ! Τι ωραία συνταγη!Θα την κάνω για τον υιό ,οταν ερθει από φοιτητής ,που μου πήγε στα ξενα ,γιατι ειναι φαν του λεμονιού!
ΑπάντησηΔιαγραφήπού πέρασε και πού πήγε το παιδί;; (σε έχω χάσει και αναρωτιόμουν τί να κάνεις)
ΔιαγραφήΚαι οτι σκεφτομουν οτι θα ηθελα να κανω ενα ωραιο, ευκολο, λαχταριστο γλυκο πριν... Αρχισω διαιτα...απο Δευτερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήMeandmamablog.wordpress.com
ορίστε λοιπόν η λύση.. στο πιάτο! χαχαχα
ΔιαγραφήΔημοσίευση σχολίου
Take a moment to leave a comment!