Υπέροχος μεζές που γίνεται εύκολα και γρήγορα.
Εκτός από την μοτσαρέλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί σου αρέσει (κεφαλοτύρι, γραβιέρα κλπ, κλπ)
Για τα στικς θα χρειαστείς:
Κόβουμε το τυρί από το φαρδύ του μέρος σε μακρόστενα κομμάτια.
Σε 3 χωριστά μπολ έχουμε βάλει:
1. το αλεύρι
2. τα αυγά χτυπημένα με 2 κουταλιές της σούπας νερό και
3. την τριμμένη φρυγανιά με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Βουτάμε με την σειρά τα κομμάτια τυριού στο αλεύρι, μετά στο αυγό, στην φρυγανιά, πάλι στο αυγό και ξανά στην φρυγανιά.
(Στην ουσία περνάμε τα τυριά δυο φορές από το αυγό και την φρυγανιά)
Ιδανικά τα αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και από τις δυο πλευρές έως ότου ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!
Είμαι η Τζίνα από το blog "Εικόνες & Ψίθυροι".
Εκτός από την μοτσαρέλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί σου αρέσει (κεφαλοτύρι, γραβιέρα κλπ, κλπ)
Για τα στικς θα χρειαστείς:
- 1 κομμάτι μοτσαρέλα περίπου 400 γρ.
- αλεύρι
- φρυγανιά τριμμένη
- 2 αυγά
- αλεύρι
- αλάτι-πιπέρι
Κόβουμε το τυρί από το φαρδύ του μέρος σε μακρόστενα κομμάτια.
Σε 3 χωριστά μπολ έχουμε βάλει:
1. το αλεύρι
2. τα αυγά χτυπημένα με 2 κουταλιές της σούπας νερό και
3. την τριμμένη φρυγανιά με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Βουτάμε με την σειρά τα κομμάτια τυριού στο αλεύρι, μετά στο αυγό, στην φρυγανιά, πάλι στο αυγό και ξανά στην φρυγανιά.
(Στην ουσία περνάμε τα τυριά δυο φορές από το αυγό και την φρυγανιά)
Ιδανικά τα αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και από τις δυο πλευρές έως ότου ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!
Είμαι η Τζίνα από το blog "Εικόνες & Ψίθυροι".
Δημοσίευση σχολίου
Take a moment to leave a comment!