Τούτη η συνταγή δεν είναι παλιά.
Καλή επιτυχία!
Υ.Γ. Τη συνταγή τη βρήκα αρχικά εδώ και παραπάνω σου έδειξα πώς την προσάρμοσα εγώ
Είμαι η Τζίνα από το blog "Εικόνες & Ψίθυροι"
Έπεσα πρόσφατα πάνω της στο διαδίκτυο και διαβάζοντάς την είδα πως ήταν γρήγορη, εύκολη και με απλά υλικά, με λίγα λόγια ιδανική για την στήλη του "Fast & Simple Cooking ©"
Παράλληλα μου έλυσε το πρόβλημα του τί θα μαγείρευα εκείνη την μέρα.. έτσι την έφτιαξα για να την δοκιμάσουμε γευστικά αλλά και να την φωτογραφίσω για σας και κατέληξα με ένα εύκολο σουφλέ με κιμά που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο χωρίς να γίνει χαμός στην κουζίνα!
Υλικά που θα χρειαστείς για το σουφλέ με κιμά
- 1 κιλό κιμά
- 21 φέτες ψωμί του τόστ ψίχα
- 1 μεγάλο ή δυο μικρότερα κρεμμύδια ξερά
- 2 καρότα
- 1 κονσέρβα τοματάκι ψιλοκομμένο
- 4 αυγά
- 500 ml γάλα
- τυρί τριμμένο (εγώ έβαλα ρεγκάτο)
- αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα
Εύκολο σουφλέ με κιμά - Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι τσιγαρίζεις τον κιμά με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, στην συνέχεια προσθέτεις τα τριμμένα καρότα , αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και τα τοματάκια, χαμηλώνεις την φωτιά και αφήνεις να σιγοψηθεί ο κιμάς και να μελώσει.
- Αλείφεις με λάδι ένα μακρόστενο ταψάκι και απλώνεις 7 φέτες ψωμί του τοστ (η έβδομη κόπηκε στην μέση και κάλυψε ένα μικρό κενό που έμενε στην άκρη).
- Από πάνω στρώνεις την μισή ποσότητα του κιμά, πασπαλίζεις με το τριμμένο τυρί και συνεχίζεις με δεύτερη στρώση από ψωμί του τοστ, τον υπόλοιπο κιμά, ξανά πασπάλισμα με τυρί τριμμένο και τελειώνεις με την τρίτη και τελευταία στρώση από φέτες του τοστ.
- Χτυπάς τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνεις και το ρίχνεις πάνω από το ψωμί του τόστ.
- Ρίχνεις μπόλικο τυρί τριμμένο και το βάζεις στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα.
- Ψήνεις στους 200-240 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία!
Υ.Γ. Τη συνταγή τη βρήκα αρχικά εδώ και παραπάνω σου έδειξα πώς την προσάρμοσα εγώ
Είμαι η Τζίνα από το blog "Εικόνες & Ψίθυροι"
Δημοσίευση σχολίου
Take a moment to leave a comment!