Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά - αν όχι το πιο αγαπημένο -
είναι το τσιζκέϊκ.
Λατρεύω εκείνη την απαλή γεύση του τυριού στο στόμα που
έρχεται σε αντίθεση με την γλύκα της μαρμελάδας και γι'αυτό το φτιάχνω συχνά.
Σήμερα θα το φτιάξουμε σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα σε 4 + 1 ακόμα απλά βηματάκια.
Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι:
1. Θρυμματίζεις στο μούλτι τα μπισκότα, τα ανακατεύεις με το λιωμένο βούτυρο και τα στρώνεις στον πάτο της φόρμας.
2. Χτυπάς στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
3. Ανακατεύεις το τυρί κρέμα με την άχνη και τα προσθέτεις στην σαντιγί ανακατεύοντας απαλά.
4. Απλώνεις το μίγμα πάνω από στην μπισκοτένια βάση.
5. Προσθέτεις πάνω από την κρέμα όποια μαρμελάδα σου αρέσει και βάζεις να παγώσει.
Αυτό ήταν!
- 400 γρ. μπισκότα digestive
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 250 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 3-4 κουταλιές ζάχαρη
- μαρμελάδα
1. Θρυμματίζεις στο μούλτι τα μπισκότα, τα ανακατεύεις με το λιωμένο βούτυρο και τα στρώνεις στον πάτο της φόρμας.
2. Χτυπάς στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
3. Ανακατεύεις το τυρί κρέμα με την άχνη και τα προσθέτεις στην σαντιγί ανακατεύοντας απαλά.
4. Απλώνεις το μίγμα πάνω από στην μπισκοτένια βάση.
5. Προσθέτεις πάνω από την κρέμα όποια μαρμελάδα σου αρέσει και βάζεις να παγώσει.
Αυτό ήταν!
Δημοσίευση σχολίου
Take a moment to leave a comment!