Τούτη η συνταγή πολύ με παίδεψε..
Όχι στην εκτέλεσή της αλλά στο να βρω πώς θα την ονομάσω..
Γιατί τούτη η συνταγή είναι είναι ένα απλό κέικ που έφτιαξε
ο σύζυγος, ναι.. ο σύζυγος μην γουρλώνεις τα μάτια σου..
- Τι φτιάχνεις; τον ρώτησα.
- Κέικ, μου απάντησε
Και το έφτιαξε έτσι όπως του αρέσει και όπως το φτιάχνει
πάντα, δηλαδή στο στρογγυλό ταψάκι δίχως
αυγά και γάλα αλλά με ξύσμα πορτοκαλιού, μπόλικο φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιών και με
2-3 κουταλιές κακάο για να γίνει πιο σοκολατένιο.. απλά, λιτά κι απέριττα.
Όταν το έβγαλε από τον φούρνο μοσχομύρισε το σπίτι αλλά εγώ
ήθελα να κάνω τα δικά μου, έτσι τον ρώτησα.
- Σε πειράζει να το σιροπιάσω και να το περιχύσω με γλάσο;
Ανόητη και περιττή ερώτηση για έναν λάτρη της σοκολάτας, οπότε έβρασα 5 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι:
Για το σιρόπι
- 2 φλ. τσ. Νερό
- 2 φλ. τσ. Ζάχαρη
- 2 ξυλαράκια κανέλας
Με ένα κουτάλι σιρόπιασα το κέικ που είχε ήδη κρυώσει και
μετά έβαλα στη φωτιά
Για το γλάσο
- 2 ½ φλυτζ. Νερό
- 1 ½ φλυτζ. Ζάχαρη άχνη
- 6 κουταλιές κακάο
- 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 1 κουτ.γλ. βούτυρο για το τέλος.
Ανακάτεψα όλα τα υλικά στη φωτιά μέχρι που το μίγμα έπηξε (αν
«σφίξει» πολύ μπορείς να προσθέσεις λίγο νερό) και τότε το έβγαλα από το μάτι
και πρόσθεσα το βούτυρο.
Έριξα το γλάσο πάνω από το σιροπιασμένο κέικ και μια
σοκολατένια πανδαισία ήταν έτοιμη να την απολαύσουμε.
Καλή επιτυχία!
Δημοσίευση σχολίου
Take a moment to leave a comment!