Τα κριτσίνια είναι ένα σνακ που όλοι αγαπάμε.. και η σημερινή συνταγή είναι μια υγιεινή εκδοχή που νομίζω θα σου αρέσει πολύ.
Κριτσίνια φτιαγμένα με αλεύρι ολικής άλεσης τυλιγμένα σε σπόρους ηλιόσπορου.. γίνονται γρήγορα, εύκολα και είναι ό,τι πρέπει για υγιεινό μασούλημα..
Για να τα φτιάξουμε θα χρειαστούμε:
Βάζω σε ένα λεκανάκι το ηλιέλαιο, το κρασί, το αλάτι, την ζάχαρη, το μπαίκιν και μια χούφτα από την ψίχα ηλιόσπορου.
Ανακατεύοντας ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι.
Θέλω η ζύμη μου να είναι υγρή αλλά να μην κολλάει στα χέρια.. δεν χρειάζεται πολλή ώρα ζύμωμα..
Πλάθω ίδιου περίπου πάχους μπαστουνάκια, τα βρέχω με λίγο νερό ή κρασί, τα τυλίγω στον ηλιόσπορο και τα ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, όσο περισσότερο ψηθούν τόσο πιο τραγανά θα βγουν.
Καλή επιτυχία!
Κριτσίνια φτιαγμένα με αλεύρι ολικής άλεσης τυλιγμένα σε σπόρους ηλιόσπορου.. γίνονται γρήγορα, εύκολα και είναι ό,τι πρέπει για υγιεινό μασούλημα..
Για να τα φτιάξουμε θα χρειαστούμε:
- Λιγότερο από 1κιλό αλεύρι ολικής άλεσης (περίπου 700 γρ.)
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι κρασί (άσπρο ή κόκκινο)
- 1 κουτ. γλ. αλάτι
- 1 κουτ. γλ. ζάχαρη
- 3-4 κουτ.γλ. μπαίκιν πάουντερ
- 250 γρ. ψίχα ηλιόσπορου
Βάζω σε ένα λεκανάκι το ηλιέλαιο, το κρασί, το αλάτι, την ζάχαρη, το μπαίκιν και μια χούφτα από την ψίχα ηλιόσπορου.
Ανακατεύοντας ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι.
Θέλω η ζύμη μου να είναι υγρή αλλά να μην κολλάει στα χέρια.. δεν χρειάζεται πολλή ώρα ζύμωμα..
Πλάθω ίδιου περίπου πάχους μπαστουνάκια, τα βρέχω με λίγο νερό ή κρασί, τα τυλίγω στον ηλιόσπορο και τα ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, όσο περισσότερο ψηθούν τόσο πιο τραγανά θα βγουν.
Καλή επιτυχία!
Παρόμοιες συνταγές
Είμαι η Τζίνα από το blog "Εικόνες & Ψίθυροι"
Δημοσίευση σχολίου
Take a moment to leave a comment!