Τυρόπιτα καταϊφι λοιπόν..
Εύκολη, γρήγορη και με πιο ανάλαφρη γεύση από τις συνηθισμένες τυρόπιτες που γίνονται με φύλλο κρούστας ή με σφολιάτα.
- 1 πακέτο καταϊφι 500 γρ.
- 1 λίτρο γάλα (χλιαρό)
- 3 αυγά
- 300 γρ. φέτα
- 1 βιτάμ λιωμένο
- Πιπέρι – Μοσχοκάρυδο
Η προετοιμασία της είναι πολύ απλή και γρήγορη.
Σε ένα μπολ ανακατεύεις όλα τα υλικά δηλαδή το χλιαρό γάλα, τα αυγά, την φέτα τριμμένη (εγώ πρόσθεσα και μια χούφτα ρεγκάτο τριμμένο), το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Βουτυρώνεις ένα ταψάκι, ανοίγεις καλά με τα χέρια σου το καταϊφι και το στρώνεις στον πάτο. Ρίχνεις το μισό από το λιωμένο βούτυρο με ένα κουτάλι να πάει σχεδόν παντού.
Απλώνεις το μίγμα και σκεπάζεις με το υπόλοιπο καταϊφι στο οποίο ρίχνεις το υπόλοιπο από το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνεις στους 200-240 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να χρυσίσει.
Καλή επιτυχία!
Είμαι η Τζίνα από το blog "Εικόνες & Ψίθυροι"
Παρόμοιες Συνταγές
Λατρευω τις τυροπιτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτην φαινεται πολυ λαχταριστη!
Δημοσίευση σχολίου
Take a moment to leave a comment!