Νομίζω πως δεν υπάρχει ευκολότερη συνταγή με τόσο γευστικό αποτέλεσμα όσο αυτή που θα σας δώσω σήμερα.
Προφιτερόλ που θα το φτιάξουμε πολύ εύκολα και γρήγορα ακόμα κι αν μας ειδοποιήσουν τελευταία στιγμή οι επισκέπτες μας.
Υλικά που θα χρειαστούμε :
Για την γκανάζ σοκολάτας:
Εκτέλεση :
Κόβουμε στη μέση τα κρουασανάκια και τα μοιράζουμε σε μπολάκια ή σε ένα ταψάκι.
Με τα υλικά που σας δίνω γέμισα 6 μπολάκια και ένα ταψάκι 33Χ23 περίπου.
Χτυπάω την κρέμα ζαχαροπλαστικής με τα 750 γρ. κρύο γάλα έως ότου γίνει μια αφράτη κρέμα.
Χτυπάω χωριστά το ένα φακελάκι σαντιγί με το ένα φλυτζάνι γάλα (εγώ πρόσθεσα και 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη).
Ενώνω την σαντιγί με την κρέμα της ζαχαροπλαστικής χτυπώντας καλά.
Απλώνω την κρέμα πάνω από τα κρουασανάκια και τα βάζω στο ψυγείο.
Σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά βάζω όλα τα υλικά για την γκανάζ εκτός από το κονιάκ που το ρίχνω στο τέλος.
Μόλις λιώσουν οι σοκολάτες και ενωθούν τα υλικά την βγάζω από την φωτιά και αφήνω να κρυώσει καλά.
Εν τω μεταξύ χτυπάω στο μίξερ και το δεύτερο φακελάκι της σαντιγί με το γάλα που της αναλογεί και αν θέλω 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη.
Με μια κουτάλα απλώνω την γκανάζ πάνω από την κρέμα και γαρνίρω με την σαντιγί.
Τip: Μπορείς αντί για σαντιγί να γαρνίρεις με φλούδες τριμμένης σοκολάτας, με τρούφα ή ξηρούς καρπούς.
Καλή επιτυχία!
Είμαι η Τζίνα από το blog "Εικόνες & Ψίθυροι"
Προφιτερόλ που θα το φτιάξουμε πολύ εύκολα και γρήγορα ακόμα κι αν μας ειδοποιήσουν τελευταία στιγμή οι επισκέπτες μας.
Υλικά που θα χρειαστούμε :
- 3 συσκευασίες μικρά κρουασανάκια με γέμιση μιλφέιγ ή σοκολάτα
- 750 γρ. κρύο γάλα
- 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής (170 γρ.) με γεύση μιλφέιγ
- 1 κουτί garni σαντιγί (θα χρησιμοποιήσουμε και τα δυο φακελάκια που περιέχει)
- 2 φλυτζάνια γάλα για να χτυπήσουμε την σαντιγί.
Για την γκανάζ σοκολάτας:
- 1 κουβερτούρα υγείας (125 γρ.)
- 1 κουβερτούρα γάλακτος (125 γρ.)
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 150 γρ. γάλα (εβαπορέ ή φρέσκο)
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
Εκτέλεση :
Κόβουμε στη μέση τα κρουασανάκια και τα μοιράζουμε σε μπολάκια ή σε ένα ταψάκι.
Με τα υλικά που σας δίνω γέμισα 6 μπολάκια και ένα ταψάκι 33Χ23 περίπου.
Χτυπάω την κρέμα ζαχαροπλαστικής με τα 750 γρ. κρύο γάλα έως ότου γίνει μια αφράτη κρέμα.
Χτυπάω χωριστά το ένα φακελάκι σαντιγί με το ένα φλυτζάνι γάλα (εγώ πρόσθεσα και 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη).
Ενώνω την σαντιγί με την κρέμα της ζαχαροπλαστικής χτυπώντας καλά.
Απλώνω την κρέμα πάνω από τα κρουασανάκια και τα βάζω στο ψυγείο.
Σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά βάζω όλα τα υλικά για την γκανάζ εκτός από το κονιάκ που το ρίχνω στο τέλος.
Μόλις λιώσουν οι σοκολάτες και ενωθούν τα υλικά την βγάζω από την φωτιά και αφήνω να κρυώσει καλά.
Εν τω μεταξύ χτυπάω στο μίξερ και το δεύτερο φακελάκι της σαντιγί με το γάλα που της αναλογεί και αν θέλω 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη.
Με μια κουτάλα απλώνω την γκανάζ πάνω από την κρέμα και γαρνίρω με την σαντιγί.
Τip: Μπορείς αντί για σαντιγί να γαρνίρεις με φλούδες τριμμένης σοκολάτας, με τρούφα ή ξηρούς καρπούς.
Καλή επιτυχία!
Είμαι η Τζίνα από το blog "Εικόνες & Ψίθυροι"
Τι ωραίο!!!!Με κρουασανάκια δεν είχα συνταγή για Προφιτερόλ!!!👍
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημοσίευση σχολίου
Take a moment to leave a comment!