Το Πιο Εύκολο και γρήγορο Προφιτερόλ με απίσευτη γεύση

Διάβασε επίσης

Νομίζω πως δεν υπάρχει ευκολότερη συνταγή με τόσο γευστικό αποτέλεσμα όσο αυτή που θα σας δώσω σήμερα.
Προφιτερόλ που θα το φτιάξουμε πολύ εύκολα και γρήγορα ακόμα κι αν μας ειδοποιήσουν τελευταία στιγμή οι επισκέπτες μας.


to-pio-efkolo-profiterol





















Υλικά που θα χρειαστούμε :


  • 3 συσκευασίες μικρά κρουασανάκια με γέμιση μιλφέιγ ή σοκολάτα
  • 750 γρ. κρύο γάλα
  • 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής (170 γρ.) με γεύση μιλφέιγ
  • 1 κουτί garni σαντιγί (θα χρησιμοποιήσουμε και τα δυο φακελάκια που περιέχει) 
  • 2 φλυτζάνια γάλα για να χτυπήσουμε την σαντιγί.


Για την γκανάζ σοκολάτας:


  • 1 κουβερτούρα υγείας (125 γρ.)
  • 1 κουβερτούρα γάλακτος (125 γρ.)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 150 γρ. γάλα (εβαπορέ ή φρέσκο)
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ


Εκτέλεση :

Κόβουμε στη μέση τα κρουασανάκια και τα μοιράζουμε σε μπολάκια ή σε ένα ταψάκι.
Με τα υλικά που σας δίνω γέμισα  6 μπολάκια και ένα ταψάκι 33Χ23 περίπου.



to-pio-efkolo-profiterol












Χτυπάω την κρέμα ζαχαροπλαστικής με τα 750 γρ. κρύο γάλα έως ότου γίνει μια αφράτη κρέμα.
Χτυπάω χωριστά το ένα φακελάκι σαντιγί με το ένα φλυτζάνι γάλα (εγώ πρόσθεσα και 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη).
Ενώνω την σαντιγί με την κρέμα της ζαχαροπλαστικής χτυπώντας καλά.
Απλώνω την κρέμα πάνω από τα κρουασανάκια και τα βάζω στο ψυγείο.




to-pio-efkolo-profiterol














Σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά βάζω όλα τα υλικά για την γκανάζ εκτός από το κονιάκ που το ρίχνω στο τέλος.
Μόλις λιώσουν οι σοκολάτες και ενωθούν τα υλικά την βγάζω από την φωτιά και αφήνω να κρυώσει καλά.
Εν τω μεταξύ χτυπάω στο μίξερ και το δεύτερο φακελάκι της σαντιγί με το γάλα που της αναλογεί και αν θέλω 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη.
Με μια κουτάλα απλώνω την γκανάζ πάνω από την κρέμα και γαρνίρω με την σαντιγί.


Τip: Μπορείς αντί για σαντιγί να γαρνίρεις με φλούδες τριμμένης σοκολάτας, με τρούφα ή ξηρούς καρπούς.


Καλή επιτυχία!


Είμαι η Τζίνα από το blog "Εικόνες & Ψίθυροι"


fast-and-simple-cooking


1 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->