Σήμερα θα σε κεράσω παγωτό παρφέ.
Στην οικογένειά μας λατρεύουμε το συγκεκριμένο παγωτό και είναι
πολύ σπάνια η περίπτωση να έρθεις καλοκαίρι στο σπίτι μας και να μην υπάρχει
παγωτό στην κατάψυξη.
Το φτιάχνω σχεδόν σε μόνιμη βάση πανεύκολα, δίχως
παγωτομηχανή και με διαφορετικές παραλλαγές κάθε φορά.
Και το σπουδαιότερο δεν στο είπα.. για να γεμίσεις ένα βαθύ
και μεγάλο τάπερ χρειάζεσαι μόνο δυο υλικά!
- 2 κουτιά σαντιγί morfat ή ermol και
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη.
Αδειάζεις την σαντιγί και το ζαχαρούχο στον κάδο του μίξερ
και τα χτυπάς έως ότου δεις το μίγμα να γίνεται αφράτο.
Προσωπικά το αφήνω να χτυπηθεί γύρω στα 5-6 λεπτά.
Από κει και πέρα είναι προσωπικό γούστο του καθένα τι θα
προσθέσει.
Τούτη την φορά πήρα δυο παστέλια ξηρών καρπών τα άλεσα στο
μούλτι, τα πρόσθεσα στο μίγμα και γαρνίρισα με μπόλικο σιρόπι.
Οι παραλλαγές όμως είναι ατελείωτες.
Μπορείς να προσθέσεις κακάο σκόνη για ένα σοκολατένιο
αποτέλεσμα, ή νεσκαφέ αν σου αρέσει η γεύση της μόκας , μπορείς ακόμα να
προσθέσεις σπασμένα μπισκότα κούκις, ξηρούς καρπούς ή ακόμα και φρούτα ..
Οι επιλογές είναι άπειρες και το αποτέλεσμα εκπληκτικό!
Τι λες; Θα το δοκιμάσεις;
Είμαι η Τζίνα από το blog "Εικόνες & Ψίθυροι"
οπως και δήποτε !!!!!! Τα υλικά να ειναι κρύα κ.Τζίνα ή τα παιρνω και τα χτυπαω όπως ειναι απο το ράφι;Αυτό που με νευριάζει μετά είναι τα μπολάκια και τα κουταλάκια που μαζευονται συνεχεια στον νεροχύτη!Ο καθενας με το χούι του...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που έφτιαξα για να σας παρουσιάσω την συνταγή τα πήρα από το ντουλάπι γιατί ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής και δεν προλάβαινα, παρ΄όλα αυτά έγινε μια χαρά, οπότε μην ανησυχείς.
ΔιαγραφήΆφησέ τα όμως να χτυπηθούν καλά στο μίξερ..
Όσο για τα μπολάκια κι εγώ νευριάζω, μάλιστα δεν θέλω να τα βάζω στο πλυντήριο γιατί θεωρώ πως μου κλέβουν πολύτιμο χώρο και τα πλένω στο χέρι.. (ο καθένας με τον ψυχαναγκασμό του, τί να πεις;)
Τελεια και λαχταριστη συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣιγουρα θα την φτιαξω!
Την ίδια συνταγή κάνουμε και εμείς Τζίνα μου! Μου άρεσε πολύ η ιδέα σου με το παστέλι! Φαίνεται νοστιμότατο! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημοσίευση σχολίου
Take a moment to leave a comment!