Ζουμερή και λαχταριστή σοκολατόπιτα, που θα λατρέψεις γιατί είναι απλή στην ετοιμασία της, δίχως
καν χρήση του μίξερ, χωρίς αυγά και γάλα ιδανική για όσους νηστεύουν!
- 3 φλυτζ. Αλεύρι γ.ο.χ
- 2 φλυτζ. Ζάχαρη
- ½ φλυτζ. Σπορέλαιο
- 2 φλυτζ. Νερό
- 6 κ.σ. κακάο
- 2 κ.γ. σόδα
- 4 βανίλιες
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο :
- 2 κουβερτούρες (το κλασικό μέγεθος των 120 γραμμαρίων η μια)
- 2 κ.σ. βιτάμ
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. νερό
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και
προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι και την σόδα.
Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το νερό, το ξύδι, το σπορέλαιο
και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη.
Ενώνουμε τα υλικά από τα δυο μπολ και τα δουλεύουμε καλά με
το σύρμα ώστε να ενωθούν.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο μακρόστενο ταψάκι (το
κλασικό) και ψήνουμε στους 160 βαθμούς με αέρα για μισή ώρα περίπου.
Την αφήνουμε να κρυώσει και εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το
γλάσο.
Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά
και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, αν το γλάσο είναι πολύ σφιχτό μπορείς να προσθέσεις μια κουταλιά
νερό.
Τρυπάμε με ένα καλαμάκι για σουβλάκια ή με μια οδοντογλυφίδα
την επιφάνεια της σοκολατόπιτας και απλώνουμε το γλάσο, διακοσμούμε με
χρωματιστή τρούφα.
Καλή επιτυχία!
Δημοσίευση σχολίου
Take a moment to leave a comment!