Διανύουμε την εβδομάδα της Τυρινής και για την περίσταση σου έχω νόστιμα και εύκολα τυροπιτάκια κουρού.
Το ξέρω πως πρόσφατα σου είχα δώσει συνταγή για τυρόπιτα αλλά άλλο η τυρόπιτα κι άλλο τα τυροπιτάκια και μάλιστα τα κουρού, σωστά;
Το ξέρω πως πρόσφατα σου είχα δώσει συνταγή για τυρόπιτα αλλά άλλο η τυρόπιτα κι άλλο τα τυροπιτάκια και μάλιστα τα κουρού, σωστά;
Για την ζύμη λοιπόν θα χρειαστείς:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ.
- 1 κεσεδάκι (του γιαουρτιού) ηλιέλαιο.
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
- 2 αυγά (τον ένα κρόκο τον κρατάμε για άλειμμα).
- 1 κ.γ. αλάτι
- 500 γρ. φαρίνα.
Για την γέμιση:
- 100 γρ. κίτρινα τυριά
- 100 γρ. φέτα
- ½ κεσεδάκι γιαούρτι.
- Λίγο πιπέρι
Ανακατεύουμε σε λεκανίτσα όλα τα υλικά με τελευταίο το
αλεύρι που το προσθέτουμε σιγά-σιγά και βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για μισή ωρίτσα.
Παίρνουμε μικρή ποσότητα από την ζύμη, την ανοίγουμε στο χέρι μας, βάζουμε λίγη από την γέμιση και την κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Παίρνουμε μικρή ποσότητα από την ζύμη, την ανοίγουμε στο χέρι μας, βάζουμε λίγη από την γέμιση και την κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Έχουμε ένα μπολάκι με νερό κοντά για να βρέχουμε τα δάχτυλά
μας και να κολλάμε έτσι τις άκρες.
Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, τα
αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού που έχουμε κρατήσει και τα ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς.
Καλή όρεξη!
Τα φτιάχνω μόλις τώρα. Θα σου πω πως βγήκαν
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα περιμένω :)
Διαγραφήτα φτιαχνω ετσι ,μόνο που ανακατευω μαζι και τα τυρια !Θα δοκιμασω και τον τρόπο σου.Τετράπαχες θα γινουμε με εσένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήNάσια δεν κατάλαβα.. θέλεις να πεις πως ανακατεύεις τα υλικά της ζύμης μαζί με τα τυριά;.. αν ναι, πρέπει να δοκιμάσω κι εγώ την δική σου εκδοχή! :)
ΔιαγραφήΤα φτιάχνω μόλις τώρα. Θα σου πω πως βγήκαν
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ ωραια συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρευω τα τυροπιτακια!
και σε ποιόν δεν αρέσουν Ελευθερία!
ΔιαγραφήΔημοσίευση σχολίου
Take a moment to leave a comment!