Μπουγάτσα νηστίσιμη, γρήγορη και πολύ νόστιμη έχει το fast & simple cooking σήμερα.
Γιατί και η νηστεία θέλει το γλυκάκι της..
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
- 4 ποτήρια νερό
- 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 5 βανίλιες
- 1 ποτηράκι του κρασιού ηλιέλαιο
Η παρασκευή της είναι απλή.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι
και το ηλιέλαιο.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και
ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να πήξει.
Την βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
Σε βουτυρωμένο ταψί βάζουμε το φύλλο σφολιάτας, στην μέση την
κρέμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα μαχαίρι, την βουτυρώνουμε και
ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε φούρνο με αέρα μέχρι να
ροδίσει.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!
Είμαι η Τζίνα από το blog "Εικόνες & Ψίθυροι"
καλή Σαρακοστή Τζίνα!!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη Σαρακοστή Ειρήνη μου :)
ΔιαγραφήΠολύ νόστιμη φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤαψάκι, 30άρι; Ή ανάλογο παραλληλόγραμμο;
Ευχαριστούμε! ♥
Παραλληλόγραμμο Νατάσα.. το κλασικό!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ! ^.^ ♥
ΔιαγραφήΣΟΥΠΕΡ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ... ΚΑΤΩΧΕΙΡΩΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΤΖΙΝΑ ΜΟΥ.. ΦΙΛΑΚΙΑΑΑ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΥΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΡΊΛΗ..!!
ΔιαγραφήΔημοσίευση σχολίου
Take a moment to leave a comment!