Σήμερα σου έχω μια εύκολη και με λίγα υλικά τυρόπιτα.
Την ετοιμάζω πάντα από την προηγούμενη το βράδυ και την ψήνω
την επόμενη μέρα.
Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη σε «καλά» αλλά και σε καθημερινά
τραπεζώματα.
Χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή σφολιάτα ό,τι σου αρέσει περισσότερο, προσωπικά χρησιμοποιώ πάντα σφολιάτα.
- 200-250 γρ. από τρία είδη τυριών , συνήθως χρησιμοποιώ φέτα, γκούντα και κεφαλογραβιέρα αλλά μπορείς να βάλεις οτιδήποτε έχει το ψυγείο σου.
- (πριν κλείσεις το ψυγείο ρίξε μια ματιά ακόμα .. αν σου έχει περισσέψει λίγο ζαμπόν, μπέικον, πάριζα ή οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό πρόσθεσέ το χωρίς φόβο και πάθος).
- 4 αυγά και τέλος
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο και λίγο μοσχοκάρυδο.
Εκτέλεση για την εύκολη τυρόπιτα
Σε ένα μπωλ ανακατεύεις τα τυριά με τα αυγά, το μοσχοκάρυδο
και λίγο από το γάλα τόσο ώστε να γίνει ένα «μελάτο» μείγμα.
Σε βουτυρωμένο ταψάκι στρώνεις το φύλλο της σφολιάτας
προσθέτεις το μείγμα και σκεπάζεις με το δεύτερο φύλλο.
Με ένα μαχαίρι τρυπάς την επιφάνεια του φύλλου και προσθέτεις όλο το
υπόλοιπο γάλα.
Αφήνεις όλο το βράδυ στο ψυγείο και την ψήνεις την επομένη.
Δεν χρειάζεται να ευχηθώ καλή επιτυχία γιατί είναι δεδομένη!
Καλή όρεξη!
δώσε μας τυρί και πάρε μας την ψυχή ειμαστε στην οικογένειά μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτο με όλο το βραδυ δεν το ειχα ξανακουσει σε τυροπιτα! Δωσε και τη διευθυνση σου ,αν δεν μου πετυχει να σου'ρθω με το ταψι παραμάσχαλα να στα πω απο κοντα!
Όποια συνταγή ανεβάζω είναι πρώτα δοκιμασμένη από εμένα, την συγκεκριμένη την κάνω χρόνια και, όπως έγραψα και στο ποστ, με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη ουκ ολίγες φορές!
ΔιαγραφήΚαλησπερα Η Γιωτα ειμαι , μην ρωτησεις ποια Γιωτα. Την πιτα καπως ετσι την φτιαχνω και εγω, η απορια μου ειναι γιατι την βαζεις στο ψυγειο απο βραδυς; Εκεινη την στιγμη δεν θες να την ψησεις; Εγω μολις τελειωσω την ψηνω και ειναι μουρλια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Γιώτα μου, την αφήνω το βράδυ για να τραβήξει το γάλα που εκείνη την ώρα το βλέπεις να επιπλέει.. κι εγώ έτυχε να βιάζομαι και να την ψήνω αμέσως και έγινε εξ' ίσου καλή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω την ψηνω εκεινη τη στιγμη , γιατι δεν εχω χωρο να διατηρησω ενα μεγαλο ταψι στο ψυγειο. Αν την κανω σε πιο μικρα ταψακια , θα εχω χωρο. Παντως οταν την ψησω, την αφηων 10-15 λεπτα στο φουρνο να τραβηξει και τα τελευταια υγρα του.
ΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι πως θέλει έστω λίγη ώρα να "τραβήξει" τα υγρά, οπότε κι αυτό που κάνεις εσύ μια χαρά είναι..
ΔιαγραφήΤζίνα μου πιστεύω πως θα είναι φανταστική.... γιαυτό θα είναι στο σημερινό μας δείπνο, μια και έχουμε φιλοξενούμενους!!!!! Φιλιά πολλά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλή επιτυχία Βίκυ μου!
Διαγραφήαγαπημενο φαγητο, οποτε καθε φορα δοκιμαζω τις νεες συνταγες! καταγραφηκε λοιπον :)
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλή επιτυχία!
ΔιαγραφήΔημοσίευση σχολίου
Take a moment to leave a comment!